Face drop

Som vanligt, en underbar dag på jobbet. Vi hade (av all förväntan) en catering tills imorgon på 400 dagens smoothie! Detta egnade vi största delen av dagen till att få färdigt. Framåt 5 fick vi hjälp av Rickard och jag stannade över till 8 för att få varenda sak färdig inför morgondagens fantastiska arbetare.

Min kropp är helt slut. Jag var och simmade imorse innan jobbet och gjorde även yoga+siming igårkväll. Inte förrän nu känner kroppen av dagens handlingar. Det är nog dags att sova snart.

Där går någon för att bara vara utan att förklara.
För att älska på ett sätt som bara kärlek kan.


Hur ska jag tänka/agera. Vad ska jag göra för att sluta tänka. Jag vill egentligen inte men hela min kropp säger emot mina tankar. Mitt hjärta vill ingenting annat än att höra ditt hjärta slå. Snälla. Ge mig inga anledningar att gråta. Ge mig inga skäl att lägga av. Jag är glad som det är nu. Absolut mer än nöjd.


Lämna mig aldrig. Hur ska jag då vara mig själv...


I want to shop 'til I drop




Every night I rush to my bed
With hopes that maybe I’ll get a chance to see you
When i close my eyes
I’m going out of my head
Lost in a fairytale
Can you hold my hands and be my guide


The perfect day


Frukost:
En knäckebrödsmacka med smör och kokt ägg, en tallrik gröt och ett glas soygurt. Ett härligt tips är att ha halva glaset med soyamjölk och halva glaset med soyghurt, det är drickbart och gott!
Mellanmål: Ett äpple och en handfull med nötter, helst fettrika nötter för att hålla magen igång tills det är dags för lunch (bl.a. chasewnötter och walnötter).
Lunch: En tallrik med fullkornspasta á la carbonara, bönor och baby spenat. Då får man kick en av C-vitamin och protein, underbart såhär på förmiddagen. Vem klarar annars av den långa dagen som väntar med ett leende på läpparna och en nöjd mage.. inte jag iallafall.
Mellanmål: En fullkornsmacka med sallad, avokado och gurka. Testa att hälla en minimal mängd salt på avokaden och mosa den i lite rapsolja, då blir det enkelt att kleta på smörgåsen och man får i sig en lagom mängd fetter och salt på en och samma gång.
Middag: En tallrik med bulgur, ugnsbakad lax, sallad och brynta champinjoner. Försök att inte baka laxen för länge i ugnen för då kan det påverka intaget av omega-3 proteiner.

Om du är en av många som blir småsugen framåt kvällen, pröva min metod:
Fixa ihop en tallrik med vinrduvor, skorpor och morotsstavar (även om det bara är du hemma). Koka en kanna te och sätt dig framför ditt favorit program eller ta fram den efterlängtade boken du just håller på att läsa. Stressa inte i dig hela tallriken utan låt kroppen smälta varje tugga. Oftast beror kvällssuget på trötthet eller stress, detta påverkas enkelt av det vanliga vardagslivet.
Njut nu av varje tugga, det får maten att smaka så mycket bättre! En teknik är att försöka tugga maten 20 gånger vid varje tugga och även fast än det känns skumt till en början kommer ni snabbt märka att det ger resultat. Man ger maten en helt annan synvinkel och kan därför få fram det maximala i varje produkt och på så sätt hitta nya smaker.
Om du faller för frestelser, se det inte som ett misslyckat försök eller en misslyckad dag, ta frestelsen och gör den in till någonting bra. "Jag åt ju faktikst bara en bulle och inte fem", "Det finns värre sötsaker än glass", "Jag simmade en extra kvart imorse så den här kladdkakan kan jag unna mg". Eller om du inte simmade den extra kvarten idag kan du ju alltid ta igen den imorgon.



Livet är full av njutningar, don't miss out on them!


Let's fly away

Gud vad det är härligt att må underbart, det känns verkligen som om jag njuter av livet i dessa stunder. Snart börjar coldcase och då slår sig familjen Johansson ner på soffan med glass och ett gott humör.
Jag och min kära syster var ute, för inte så länge sedan, och tog många fantastiska modellbilder! Hon är en beundransvärd fotograf och sminkös. Vilken tur jag har eftersom att jag själv älskar att bli fotat och sminkad(;

Imorgon har jag skola. Ingenting jag EGENTLIGEN ser fram emot men jag kan ju inte påstå att jag vill sitta hemma hela dagen. Det kommer nog bli en helt vanlig dag som inkluderar simning, bageri och vanliga lektioner. 

       

And now I see your face drop
I told you not to leave me alone
Now that I got my own I see your face drop
I told you not to count me out

I don't care what they say

Fantastiska Sverige. Underbar Stockholm. Härliga Sundbyberg. Här trivs jag och här kommer jag nog alltid att trivas. Visst har man sina dagar då man vill härifrån, men egentligen vill man nog oftast bara bort ifrån vardagen.. Jag älskar min vardag. Jag älskar att jobba. Jag älskar att gå i skolan. Jag älskar att träffa tove på 7eleven om kvällarna. Jag älskar att komma hem till min säng och slå på the voice på högsta volym. Jag älskar mitt liv helt enkelt.

Jag kom precis hem ifrån jobbet. Sedan 10 imorse har jag varit hedrad att stå burad på Stureplan. Det har inte varit någonting annat än en underbar dag! Något stressigt och ibland lugnt. Men för det mesta hade vi lagom att göra.. Ser fram emot att jobba 11-17 imorgon. Hoppas bara att vi har lika många trevliga gäster som idag.

Ser verkligen fram emot att börja plugga efter studenten. Ska prata med min studievägledare nu på måndag hade jag tänkt. Är inte riktigt säker på vad jag vill gå för program än men det kommer jag nog på i stundens hetta. Vad det än blir tror jag att det kommer att bli roligt!!

MP2009 3A

Här har ni min (må jag lova) fantastiska klass.

Im going to be with you.

Tell me.. would you?

Igår fyllde orreman 18! Jag, alexandra trött, åkte hem till honom på dirren efter jobbet. Det började med att orreman, mattias, jag och orremans mamma satt och småpratade.. tills alla, en efter en, kom hem till honom och sällskapade oss. Det vart ingenting annat än en lyckad kväll! GRATTIS.

Jag kom precis hem ifrån jobbet. Är helt slut. Jag orkar knappt hålla mina små bruna ögon öppna, så jävla jobbigt är det. Funderar på att dra en fika med T på 7eleven och sen lägga en slagg. Det finns fasen ingenting jag göra åt min trötthet i denna stund, har redan knaprat koffein tabletter och käkat fullkorn.

I can see us holding hands,
walking on the beach our toes in the sand.


I've tried so hard

Min sötnos vendela har precis kommit hem ifrån jobbet och jag är så stolt över henne. Du vet exakt vad jag är stolt över och varför gumman, your such a strong, loving, caring, beautiful woman. Du kommer alltid att finnas i mitt liv och vi kommer alltid att vara vi. Du och jag tillsammans är starka. We ride together, I hope we fucking die together.

min älskling för 2 år sedan

Imorgon fyller orreman år. Vi ska ut och härja på stan! Yeah motherfuckars, om ni inte vet vilka vi är så kommer ni att veta det efter imorgon kväll. Det kommer att bli GAAAAAAAAAAALET...
Jag hoppas att jag får se ett speciellt ansikte imorgon. Får se om jag är pigg nog att unna mig det efter vad kvällen har att bjuda på. Jag vet iallafall att det finns på schemat om jag vill(:

I want to feel what love is,
and I know you can show me.


I used to

I used to laugh it of
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in the pouring rain
The more I have to change I just stay the same

But not anymore.


Im all yours

HÄRLIGA VINTER. Jag vet att jag tjatar om hur mycket jag älskar vintern, men jag bara inte få nog!!
Nu har jag finally köpt mina älskade uggs som jag har längtat efter i 1 år! Dem är grymt snygga och jag vill redan ha på mig dem varje sekund av varje dag. Nu längtar jag bara tills snön faller över våran vackra stad och ger mig den kyla jag behöver. Im too hot, lol.

I lördags firade vi natta eftersom att hon fyllde 19 igår. Annat än det och jobba gjorde jag inte.
Jobbar även denna helg som kommer, tog Hannas pass då hon har en tänta på måndag som hon behöver plugga till. Jag kunde ju inte lämna henne i skiten(: Får se om jag hittar på någonting annat än att jobba eller om det blir en lugn helg för mig. Vi ska om ett annat ut på onsdag och fira orreman som fyller 18 då. I can't wait!

Forget about your girlfriends and meet me at the hotel room.


Jag behöver komma loss

Hem ljuva hem. Jag kom dansande in för dörrarna på järnvägsgatan.76 för ungefär 10 minuter sedan. Jag har jobbat sedan klockan 10 imorse och jag är pigg som en maskin må jag lova er. Vet inte vad som har tagit till mig! Såhär pigg och glad brukar jag aldrig vara när jag har jobbat i 9 timmar... Det kanske beror på alla underbar kunder som har besökt blueberry på stureplan idag , jag vill tacka er som var trevliga och gjorde min fredag helt fantastisk(:

Snart ska tove ringa mig och vi ska bestämma planerna inför kvällen. Det började med att vi skulle på bio, bara vi två. Sen blev vi fyra (jag, tove, lukas och robert) och sen blev vi 3 (lukas, tove och jag). Nu funderar vi på att lägga en bang och göra någonting annat istället. Men vad har en mörk fredag som denna att erbjuda?

Det ser lite ut som den där natten när ladan brann,
om du minns.
Men det var längesen,
ja det var evigheter sen någonting brann..
..iallafall nära mig.



Take the pain away

Nu har äntligen dagen börjat röra sig mot sitt slut. Den sista lektionen som vi har kvar är servering C och den varar till klockan 17.00, då man skuttande får gå hem.
Dock ska inte lilla jag hem utan jag ska till simhallen och simma några längder innan jag rör mig hemåt för att slänga mig på soffan. Det ska bli så underbart att, ännu en dag, spendera kvällen i min ensamhet. Det är verkligen helt fantastiskt skönt att "bo själv". Mamma har till och med lagt upp ett förslag om att hon ev. ska bo hos leslie varannan vecka så att jag får bo själv!

Helgen bjuder på många godheter. Jag ska bland annat gå på födelsedagsfest för natta på lördag med tove och company. På söndagen jobbar jag i köket och kommer antagligen inte orka göra någonting annat än att bara jobba.
Får se vad fredagen har på schemat men jag hoppas att det blir någonting att se fram emot.

Nu måste jag snart springa iväg till lektionen och sandra sitter som en yr kossa och skriker brevid mig. Antagligen för att hon inte kunde stava till nåtog lustigt ord för ungefär 1 minut sedan. Jag fick även sällskap av jannike precis, nu sitter hon på min andra sida och ler som den sötnos hon är.

Jag reste iväg för att få nånting gjort
Jag trodde sporren fanns på annan ort
Men deras klockor gick lika fort
Det är ett snabbt liv


PS ida och ofelia är bäst.

Vill ha dig i mörkret hos mig

Vi har gått i samma klass i snart ett år.
Jag har gömt mina känslor så gott det går,
men när du tittar på mig ibland så river du muren,
som jag byggt upp.

Vi går i första ring, men jag fattar ingenting.
Jag borde lyssnat bättre men vad ska jag ta mig till,
när det ända som jag tänker på är din mjuka kropp
som kan bli min. Jag vill, åh!

Vill ha dig i mörkret hos mig,
tiden den stannar när vi rör vid varann.
Åh, jag lättar, jag flyger, jag svävar fram,
låt det aldrig ta slut.

Vill ha dig i mörkret hos mig,
tiden den stannar när vi rör vid varann.
Åh, jag lättar, jag flyger, jag svävar fram,
låt det aldrig ta slut.

Jag låg och grubblade, ensam i min stora säng.
Drömmarna blandades med rädsla för framtiden.
Om jag inte tar dig nu, så tar nån annan dig!
Bort från mig!

Men allting gick så snabbt, plötsligt var du bara här.
Dina fingrar fumlade och min blus den gled i sär.
Du sa; Vill du bada skummbad och smeka mig varm,
jag vet att du vill! Jag vill, åh!

Vill ha dig i mörkret hos mig,
tiden den stannar när vi rör vid varann.
Åh, jag lättar, jag flyger, jag svävar fram,
låt det aldrig ta slut.

Vill ha dig i mörkret hos mig,
tiden den stannar när vi rör vid varann.
Åh, jag lättar, jag flyger, jag svävar fram,
låt det aldrig ta slut

Keep your lies

En bagerilektion lik ingen annan. Vad krävs det för att få en bra lärare i detta land? Kan inte alla skolor sparka var enda jävel som inte vet hur man undervisar, det skulle vara ett SÅ mycket bättre samhälle.

Sandra står i duschen och jag sitter och sjunger med till back street boys som just nu spelar på mix megapol. Vi har kollat på svenska hollywoodfruar som precis slutade. Vem vill leva ett liv som deras. Innan det satt vi och sjöng till Lars winnerbäck med en varsin kopp te.


Jag skulle kunna leva utan den där blicken som får mig ur balans...



...jag skulle sakna den där stunden som vi har när vi till slut har blivit sams.


alexandra veronika johansson

ÄNTLIGEN är vintern påväg. När jag var ute på min morgonpromenad imorse så insåg jag att jag inte längre kunde gå ut med leggings och en tjocktröja, jag är helt enkelt tvungen att ta på mig någonting varmare. Som jag har längtat till att vintern ska komma hit och nu är den snart här!

Snart ska jag gå ner till bussen och åka till skolan. Även skolan har jag längtat till en aning.. Jag har till och med övervägt att fortsätta plugga efter att jag har gått ut. Kanske ekonomi eller företagande. Vi får se vad framtiden har att bjuda på.

småglin

Singing my life with his words,
killing me softly with his song.

I surrender, give me a break

Dagen börjar dra sig mot ett slut och den har helt klart varit superhärlig! Jag kunde inte begära mer utav en söndag (även fast än jag älskar söndagar).
Kicki gick för en halvtimme sedan och nu sitter jag i soffan med tända ljus och lyssnar på musik. Herregud vad jag njuter av min ensamhet, är livet inte för underbart..
Vi hade det jättetrevligt och det var riktigt skönt att prata om livet. Man inser nog inte att man saknar någon förrän man kommer ihåg vad det är man saknar, nu vet jag helt klart att jag har saknat kicki. Det kändes som om vi inte hade varit ifrån varandra en minut sedan... whenever! Ibland kan vänskapen släckas och tändas lika snabbt igen. Det kändes iallafall underbart att få spendera min heliga söndagskväll med en sådan härlig tjej som kicki.

Give me your voice and i'll sing for you,
I'll even make you a song.
Give me your sight and your hearing too,
I wont keep it for long.


Listen to the wind of change

Denna söndag, som många andra, har varit helt underbar! Jag har spenderat morgonen med min älskling (deda). Vi har simmat, bastat, fikat lite gojigodheter och bara slappat på soffan hemma hos mig. Dessutom stylade jag både henne och mig innan hon var tvungen att springa ner till bussen och åka hem.
Gårdagen spenderade jag med tuss (tove) på gröna lund. Vi kom nämligen in gratis p.g.a. att det var tele2's dag.. Vi fick även ett insane åk gratis! Den var helt sjuk, usch.. För det första stog vi och köade i ungefär 1 timme och tio minuter, för det andra varade berg-och dalbanan i cirka 30 sekunder och för det tredja skakade/skrek jag som en bebis under den halva minuten som vi var i luften. Den var ruskigt äcklig men fan värd väntan och turen. Jag skulle dock aldrig göra om det, om jag inte fick betalt för det.
På kvällen mötte jag upp tove och kristina utanför råsunda biografen. Vi gick och såg prinsessa, den var faktikst riktigt bra. Jag blev förvånad över hur bra den var. Man kunde både skratta, gråta och fundera.

Ikväll kommer kicki över på middag. Vi ska laga ungsbakad lax med råris, och till detta gör vi en bönsallad med channelini bönor. MUMS! säger jag bara. Till efterrätt (om vi orkar) tänkte jag göra i ordning kaffe, chai eller varm choklad.. Kanske till och med klicka på en gräddklick eller marshmallow.

Det är tur att jag har så många undebara vänner. Hur skulle min vardag annars se ut?
Alla behöver kärlek men vi kan fan inte vara utan vänskap. En tröstande röst. En hjälpande hand. Ett givande skratt. En torkad tår. Ett ljus i mörkret.



The world is closing in.
Did you ever think that we could be so close,
like brothers.


You'll never see me again

Upp och hoppa allihopa!



All night long.

Wrong side of the road

Godmorgon alla underbar läsare!
Än så länge har dagen varit snäll emot mig, kanske beror det på att vi (igår) kunde sluta 1 timme tidigare än vad vi hade beräknat med.. kanske inte.
När jag vaknade, för ungefär en timme sedan, låg jag kvar i sängen ett tag och lät solen ta sig in mellan persienerna. Sedan tog jag mig upp och gick ut på min vardagliga morgonpromenad runt kvarteren.

Say whatever you have to say, I'll stand by you.
Be whoever you have to be, I won't judge you.


Igår efter middagen gick jag och papps ut på en långpromenad. Jag tog på mig vantar, tjocktröja och jacka men jag frös ändå, så kallt var det ute i Hässelby villastad igår mitt herrskap! Men det var härligt att komma ut i naturen ett tag, det händer nämligen inte så ofta nu för tiden. Det känns inte som om jag har någon tid att bara ta en promenad utan anledning.. Förutom mina morgonpromenader såklart, men det är inte rikigt samma grej.

I know that she knows that I'm not fond of asking.
True or false it may be, she's still out to get me.

En dag av ljus

Idag har varit en underbar dag! Solen har skinit på vackra Stockholm och et finns absolut ingenting bättre än att möta solen med ett leende.
Efter jobbet (8-15.30) åkte jag till simhallen och lugnade nerverna lite. Nu sitter jag på stolen med bena kprsade och en kissblåsa på maximal kraft! Men jag orkar verkligen inte resa mig och gå två meter till toaletten...
Pappa håller på med middagen i köket och för allas vetskap har jag nu varit vegetarian (äter dock räkor och fisk) sedan 4 dagar tillbaka, det känns superkanon. Bortsätt från att jag blir lite småsnurrig då och då funkar livet utan kött som en dans på rosor.

Can anybody find me somebody to love.

Snart ska jag och Sandra börja med vårat projekt arbete. Detta har vi sätt fram emot sedan 3-4 månader tillbaka. Det ska bli riktigt roligt att se om vi klara av det och om vi har det som krävs för att få ett MVG.

In spain


09/09-09 09.09

Det känns som att det kommer att bli en bra dag. Även fast gårdagens godispåse hade många gamla godisar kan denna dag bli en av de bästa detta år. Man vet aldrig...

I never thought I'd fall for you as hard as I did.
U've got me thinking about our lifes, our house and kids.

Vad är kärlek vid första ögonkastet egentligen? Är det att det pirrar, att man svimmar, att man fnittrar, att man inte kan slita ögonen ifrån varandra, att man har mycket gemensamt, att man ser sig själv i den andre osv... Ja, jag kan hålla på hur länge som helst.
Ibland känns det som om jag har fallit och ibland står jag med båda fötterna på marken. Hur ska det kännas?

Sometimes love comes around.


Ett liv av njutningar är full av allting...

Underbara frukost



Efterlängtade lunch

  • Fullkornsmacka med färskost, spenat och valnötter + ett glas (valfri) ekologisk juice.
  • Måbrasmoothie (recept kommer nedan) och fruktsallad på kiwi, apelsin, päron, granatäpple, äpple och vindruvor.

 

Mättande mellanmål
Bärsorbet (recept kommer nedan) toppad med pumpafrön, banan och havre.

  • En banan och en kopp te. Ta gärna en tsk honung/agave och lite havremjölk/soyamjölk till ditt te, på så sätt smälter kroppen maten lättare.
  • Antioxidantsmoothie (recept kommer nedan) och ett äpple.
  • Några morotsstavar och ett glas ekologisk apelsinjuice.
  • 1 dl blandade nötter och ett glas ekologisk päronjuice.
  • Ett glas dubbelhavre (recept kommer nedan).


    Avslappnande middag
  • Bulgur med kyckling och grönsallad.
  • Färskpasta med ugnsbakadlax och limedip (recept kommer nedan).
  • Quinoa med räkor och en mixsallad på paprika, ruccola, spenat, gurka och tomat + 2 ägghalvor.



Sätt dig ner och andas en stund...

Tänk på att äta regelbundet och att inte äta alltför stora portioner. Du ska äta tills du blir mätt och inte tills maten på tallriken är slut, hur mycket du än har lagt upp på tallriken.

Ät när du är hungrig, inte när du är svimfärdig eller proppmätt. Lika som oss blir magen orolig att svälta när den inte får mat vid hungriga tillfällen. Det som händer då är att kroppen börjar lagra fett som sedan sparas på hemliga matförråd. Dessa ställen börjar sakta men säkert att synas och du (som har svältit dig själv vid ett flertal tillfällen) förstår ingenting. Varför går jag upp i vikt när jag knappt äter någonting?!

Kroppen behöver mat för att fungera som den ska, varför skulle vi annars äta...

En varierad kost för magen är som en kladdkaka vid lingonveckan. Ät vad du vill men i lagom stora mängdar och inte alltför ofta.

Drick aldrig apelsinjuice på tom mage, det är alltför surt för magen. Även äpple kan ha en liknande effekt för magen på morgonknuten.

Försök att tänka positivt. Positiva tankar leder till positivt agerande. Ni har säkert själva lagt märke till hur snabbt ett glatt, irriterat eller ilsket humör smittar av sig. Därför tycker jag att vi bemöter alla med ett leende och ser om det smittar av sig!

...det ordnar sig alltid i slutet ändå.


Vaknasmoothie (mixas)

1 liten bit ingefära

1 apelsin

1 dl frysta jordgubbar

ekologisk äppeljuice


Måbrasmoothie (mixas)

1 dl blåbär

1 banan

2 tsk havre

1 msk mandlar (för nötallergiker kan man byta mandlarna mot kokos)

1 tsk kardemumma

ekologisk havremjölk


Bärsorbet (mixas)

1 dl frysta blåbär

1 dl frysta jordgubbar

1 banan

ekologisk äppeljuice


Antioxidantsmoothie (mixas)

20 gojibär

5 frysta jordgubbar

1 dl frysta hallon

1 banan

ekologisk havremjölk


Dubbelhavre (blandas/rörs om)

1 dl havre

½ dl frysta blåbär

5 hackade mandlar

10 halva vindruvor

10 gojibär

½ tsk kanel

1 tsk kardemumma

ekologisk havremjölk


Limedip (blandas/rörs om)

1 dl naturell yoghurt

skal och saft från ½ citron

skal från 1 lime

½-1 msk honung

salt

peppar

  • A-fil med flingor, banan och gojibär.
  • Knäckemacka med ett kokt ägg och ett glas vaknasmoothie (recept kommer nedan).
  • Havregröt med lättmjölk och färska bär.

  • RSS 2.0