Tisdag 30/6-2009

Sing me a song...
Nu är det endast 3 dagar kvar tills jag och S flyttar ut ifrån Alvik. Det känns som om vi har bott här i en evighet och jag vill verkligen inte flytta härifrån. Men förhoppningsvis blir allting bra i en nya lägenheten med familjen, den ligger åtminstonde inte i något ghetto. Järnvägsgatan.76 here we come!
...of a love that once belonged.

Vad är förevigt när man inte kan hålla sig till nu.
Vad är älska när man säger 'vi hörs'.
Hur kan du skratta när du inte ler.
Hur kan du svara när jag inte hörs.



I believe in miracles.

Söndag 28/6-2009

It's raining men.
Igår fyllde min älskling år. Dagen började ute i Bålsta med familj och vänner, tårta och bad. Halv 8 hade vi bokat bord på Anchor vid rådmansgatan, vi var 13 personer som njöt av sällskapet och maten.
Kvällen höll länge och glasen tömdes snabbt, det slutade med tequila och 'barbie utan trosor'. För mig blev det inga fler drinkar efter detta och jag vill inte påstå att jag mådde på topp, men jag hade många som brydde sig om mig och till slut fick jag sova i lugn och ro.

I want to dance with somebody,
I want to feel the heat with somebody,
somebody who loves me.

Imorse vaknade jag med humöret på topp och jag sprang genast ut på min vardagliga morgonspromenad. Solen skiner än och man kan knappt vara ute.
Jag och Sandra har för det mesta bara tagit det lugnt här hemma. Vi åkte in en sväng till Fridhemsplan och handlade upp våra sista pengar på mat och godheter. Men mer har dagen inte bjudit på.
Om ett tag ska vi röra oss in mot stan och gå på bio. Vi bokade precis biljetter på den nya biofilmen "the proposal". Vi båda har velat se den sedan den kom ut, äntligen är det dags!

 

Put on your black shoes and dance.

Fredag 26/6-2009

Hit the road jack...
Tekniskt sätt är det fredag nu så jag kommer att kalla detta inlägg för fredag 26/6-2009, varesig ni gillar det eller ej.
Jag börjar med att säga; det var länge sedan! Jag hoppas att folket har hittat på annat roligt än att längta efter ett blogginlägg ifrån mig (även fast jag betvivlar det starkt). Själv har man haft alldelses för mycket att göra och allt för lite tid att göra allting på.
Som dem flesta av er säkert vet flyttade jag och s in i vår enkla 2a i alvik för knappt 2 veckor sedan. Det har, än så länge, varit underbart. Jag kan inte ens tänka tanken att flytta hem igen, hur ska det gå?! När man väl har vant sig med att klara sig själv är det näst intill omöjligt att vänja av sig.

I swam across,
I jumped across for you.

Detta har hänt sedan det senaste inlägget: Jag har blivit rödhårig (igen), jag har gjort en ny tatuering, jag har levt på smotthies i 3 hela dagar, jag har börjat promenera varje morgon och kväll, jag har solat men inte badat (än), jag har jobbat och njutit, jag har inredigt och pysslat, jag har somnat på midsommarafton och jag har testat på kroglivet i sthlm.

This is me. Hello

...and don't you come back nomore.

Lördag 13/6-2009

I fell in love at the seaside
Gårdagen spenderade jag lycklig på jobbet. Jag fick träffa många kära bekanta och jag hade ingenting annat än roligt. Även Nicke (bästis) kom förbi och tog en smoothie för sällskapets skull.
Efter jobbet åkte jag rakavägen hem till Tove liten. Hon kunde helt allvarligt inte röra på sig. Om hon var törstig fick jag räcka henne saftglaset, om hon var hungrig la hon en handduk över bröstet och åt som en myra, om hon skulle klia sig på huvudet var vi tvugna att pausa filmen. Men som hon sa till mig i sin smärta "vill man vara fin får man lida pin". Så att du vet Tove, du var underbar redan innan du gjorde operationen!

Just nu står jag på jobbet och åmar mig över att jag kom så tidigt. Vi öppnar inte förrän 10 och jag är redan klar med morgonrutinerna. Står nu med ena handen på huvudet och andra handen i höften, vad kan man preppa som måste säljas? I don't know. We already have everything we need for today.

Om exakt 2 dagar bor jag och piff i Alvik för stunden. Om exakt 20 dagar flyttar jag och min familj till en takvåning i Sundbyberg. Om exakt 21 dagar kommer Ross till Sverige och stannar här i en vecka. Om exakt 31 dagar åker jag, piff, Madde, Denise och Petra till Gotland. Om exakt 38 dagar kommer pappa och Nicke och hämtar mig och piff på Gotland med segelbåten.

I can feel your heart, do you feel mine?


Fredag 12/6-2009

We dont need a hero
Igår började jag och Vendela med att åka in till stan och vandra runt. Efter ett tag mötte vi upp Kamila, som fyllde 18 år igår, och vi fortsatte vår vandring mot Blueberry. Där satt vi någon timme och bara tog det lugnt, innan vi fortsatte iväg på en shopping runda. + att Kamila piercade tungan, jag vågade inte kolla!
När jag satt på tåget påväg hem klev Kicki och Bella på i fridhemsplan och samtalen blev högljudda men trevliga. Vi gick hem till Kicki och satte oss på hennes altan, åt lite jordgubbar och snackade skit. Senare till kvällen åkte vi in till Sundbyberg och åt kinamat + friterad banan med glass -MUMS. Min pappa kom förbi en snabbis och sa hej, åt lite av våran mat och sen åkte han därifrån lika fort som han hade kommit.



Nu är Tove färdig opererad och får komma hem idag. Jag tänkte åka förbi en stund och hälsa på henne, antingen idag eller imorgon.

Love is all around us
and so the feeling grows

Torsdag 11/6-2009

When you hold me near...
Gårdagen spenderade jag med vänner.
På eftermiddagen åkte jag hem till Tove och hälsade på. Vi åt burger king, muffins och sen kollade vi på I taket lyser stjärnorna. Jag blev kvar där till sent på kvällen och när jag kom hem övade jag och mamma på att prata engelska. Herregud vad hennes hund Bingo är söt, jag blev nog lite kär.
Innan jag gick och la mig pratade jag med Ross i telefon, jag saknar honom. Men vi bestämde att han ska komma och hälsa på mig och mitt land i början av juli. I can't wait.
...you drown out the crowd

Big happy family Last night

Lift us up where we belong

Onsdag 10/6-2009

I just can't believe that it's over
Idag är det skolavslutning. Har jag ens varit i skolan? Det känns som om mina skolår är slut och att jag är välkommen ut i arbetslivet. Om det vore så.

We were hanging out going nowhere,
Digging how the guitar goes,
In a song that no one knows.

På söndag kommer eventuellt jag och Sandra flytta hemifrån för ett tag. Jag har redan packat alla småsaker men behöver definitivt en till väska till alla mina kläder och skor som jag vill ta med mig! Vi ska provbo och komma fram till hur bra vi trvis med varandra. We tide together, I hope we fucking die together. Vi kanske driver varandra till vansinne, men det tvekar jag starkt på.
Dessutom ska vi ha en alkoholfri vecka med endast smoothie som näring. Det kommer att vara en grym rensning för kroppen efter att ha bott i England i 4 veckor, ni kan tänka er vad man stoppar i sig för ohälsosamt när man bor där... oh my days.

Like a star


Tisdag 9/6-2009

Hello sunshine, coming to my life
Jag har inte haft någon lust att blogga och därför har jag låtit bli.
Dessa senaste dagar har jag umgåtts med familj och vänner, ingenting annat! Jag har struntat i skolan och jag har gjort det jag känt för. Även om det har varit att bara ligga hemma så har jag iallafall lyssnat till min inre röst.
Idag mellan 9 och 10.30 hade min kära syster skolavslutning, och som många av er säkert vet gick hon ut 9an. På engelska skolan betyder det att man slänger sina vackra blåa hattar i luften och har en enorm folksamling på skolgården. Både papps, mami, mormor, jag och piff var där för att bevittna den minnesvärda stunden. För att skryta lite kan jag säga att min syster vann ett pris i bäst presterande student inom engelska, över hela skolan!! Stolt över dig gumman.

Isabelle Josefine Johansson

I want to be the smile you put on your face
I want to be your hand when you say your grace
I want to be whatever is your favorite place


Last day, don't want to leave.

Feelings make me sad.
Det kan inte vara sant att vi åker hem imorgon, shit vad jag kommer att sakna alla. På bara 4 veckor har jag upplevt så många blandade känslor och stunder, träffat flera underbara människor än man kan tänka sig, lärt mig otroligt mycket och njutit av varenda sekund jag har spenderat här.

Nu är iallafall allting packat och klart inför morgondagen, jag var tvungen att sitta på min resväska för att stänga den!

Idag på The Elephant hade vi Swedish smorgasbord, det var superroligt! Det var flera svenskar där och man fick chansen att öva det svenska språket igen. På smörgåsbordet hade vi bl.a. köttbullar, skagenröra, messmör, prinskorvar, janssons frestelse, pyttipanna, gravad lax, sill, kladdkaka, gräddtårta och rabarberpaj.

Igår, efter jobbet, mötte jag och Emma upp Nate, Ross och hela Ross's familj på The Cross Keys, på andra sidan gatan av The Elephant. Killarna tog några öl medans jag drack 1 redbull. Vi ska även dit ikväll för att få ett härligt avslut på denna underbara resa.




En resa som har fått mig att mogna. En resa som har utvecklat mina engelska kunskaper. En resa som jag aldrig kommer att glömma.

I will always remember.


Fredag 5/6-2009 5pm

We live in a beautiful world.
Gårdagen var helt underbar. Även fast än Nick, Max och Beyerz stannade hemma (bangare) så hade jag, Emma och Ross en härlig kväll.

Vi började med drinkar på Sahara, helt otroligt goda drinkar -som man självklart fick betala dyrt för att dricka.. men det var dem värda. Sen rörde vi oss mot Bella Italia och dem två mupparna åt lite pizza medans jag höll mig till ett stort glas vatten. Kvälle slutade bra och jag längtar inte hem längre, vaför måste jag åka hem?

Jag och Emma planerade att hon ska komma över till Sweden lagom till nyår, det kommer att bli superroligt! Längtar redan tills hon kommer och hälsar på mig. Hon sa även att jag fick komma och bo hos henne hur ofta jag ville, den talan kommer jag absolut att utnyttja.

 

Snart ska jag röra mig ner till The Elephant, satan vad jag inte är pigg för att jobba idag. Jag är inte bakis eller någonting, känner bara att all min energi har tagit slut, det finns liksom ingenting kvar att arbeta med. Dock ska det bli roligt att jobba under smörgosbordet som vi ska ha imorgon. Förhoppningsvis träffar vi på några svenskar också, troligtvis inte.

Tell me what you are thinking.
I want to know, I want to be.


Torsdag 4/6-2009 4.30pm

Same old same old...
Dagen har haft en bra början och jag hoppas på ett bra slut. Jag, Emma och Ross börjar kvällen med bio i Reading. Efter att Nick, Max oc Beyerz har slutat kommer de in och sällskapar oss på några drinkar.
Jag saknar redan alla som är här, hur kommer min vardag bli utan Pangbourne, The Elephant och alla underbar människor som vistas i dessa områden. Helt ärligt har jag inget svar på den frågan.
...but different.

Idag jobbade jag frukost med Naomi. Dock försov jag mig och vaknade 9 (när jag egentligen började 6.30) men vi jobbade tillsammans genom lunch. Hon är härlig tjej, Naomi. Vi planerade att hon skulle komma och hälsa på mig i Sverige. Hon har aldrig varit där och ville gärna se hur landskapet såg ut. Även Emma har sagt att hon ska komma och bo hos mig i några dagar. Kanske inte i år, men jag hoppas på nästa år åtminstonde!

Keep your mind on the money, money on the mind.


Onsdag 3/6-2009 9.30am

In the middle of nowhere.
Nu har Grabbarna Grus åkt hem till Sverige. Det kommer kännas konstigt att inte ha dem i närheten, man har ju vant sig med alla man umgås med här..

Och för oss är det endast 4 dagar kvar tills vi åker hem. Jag vill inte räkna ner men jag kan fasen inte låta bli. Visst vill jag hem, hem till mina vänner och min familj.


Don't worry, about a thing.
Because every little thing, is going to be alright.


Idag jobbar jag split igen 10.30-F och sen 7-F. Jag antar att jag står i baren nu på morgonen, eller så vill dem ha mig där för att hjälpa till med konferensen. Konferensmänniskorna var där igår också, dem är 60 personer och alla vill ha dricka, mat och fantastisk service. Lycka till.

Jag ränkar mina bankpengar just nu och det verkar som om jag har gjort av med 15 000 den här resan. Visserligen kommer skolan att betala mat och resor men när jag räknade ihop dem kostnaderna blev det dryga 2000.

Bring me back to you.


Tisdag 2/6-2009 3pm

Sun is shining.
Just nu sitter jag hos Rasmus och tar det lugnt. Grabbarna åker till Sverige inatt så Rasmus står och packar. Vi ska nog snart röra oss mot bakgården och gassa i solen.
Jag börjar jobba igen om 4 timmar och klockan kvart i fem har jag bokat tid på BeautBox igen för att få mina ögonbryn vaxade. Det får jag inte glömma bort nu!
Om 5 långa dagar åker jag hem. Jag vill absolut inte åka hem, även fast jag saknar alla där hemma så kommer jag att sakna alla härifrån också. Speciellt Emma.

'Be strong'

RSS 2.0