Same date but 21.30pm

Jag kom precis hem ifrån en underbar kväll på The Elephant. Jag och Emma hade restaurangen helt för oss själva ikväll. Dvs. att vi fick sätta våra kunskaper på prov. Under hela kvällen hade vi 7 bord och allting gick gallant. Vi hade inte en enda miss och våra gäster verkade nöjda och belåtna. Visst kom Fred in då och då för att kolla till oss, men vi skötte oss så bra att han inte behövde rycka in. Vi var oerhört stolta över oss själva.


Do you want to go to the seaside...
...I'm not trying to say that everybody wants to go


Idag mellan 2pm och 6.30pm stog jag, Marek och Emma tillsammans i baren. Det var trevligt att få tillfälle att samtala lite mer Marek, vi brukar nämligen aldrig jobba samma skift. Även fast vi bor i samma hus och jobbar på samma jobb så har vi aldrig riktigt disskuterat någonting annat än jobb. Det känns som om man börjar bli "en i gänget" så att säga. Det är skönt att inte behöva umgås med svenskar dygnet runt.

Imorgon har vi planerat att gå till parken och sola, om det nu blir bra väder (vilket jag tror och hoppas på). Det ska bli superskönt att vara ledig och ha någonting att göra.

Jag och Emma har även planerat att gå ut nu på torsdag. Eventuellt gå på bio och sen gå ut och klubba, men vi får se hur kvällen blir upplagd närmare in på. Vi har iallfall sagt att vi, någon gång innan jag åker hem, ska gå på bio och gå ut på en drink. Sen om det blir under samma tillfälle eller på olika dagar gör detsamma.

Sebastian och Max

But I fell in love on the seaside


Söndag 31/5-2009 12.20pm

Solen skiner och det gör även jag. Den senaste timmen har jag legat på "altanen" här på personalboendet med en bok och härlig musik. Jag var tvungen att gå in i kylan för att det blev för varmt där ute, tänka sig. Men jag ska bara samla krafterna lite och sen gå ut igen.

Idag börjar jag inte jobba förrän 2pm. Jag jobbar dock dem tråkigaste timmarna på dagen men jag har Emma som håller mig sällskap. Hon har inte jobbat på hela veckan men förhoppningsvis kommer hon att jobba hela nästa vecka, så vi får nog några pass tillsammans.

Mamma ringde imorse och väkte mig. Jag fick reda på lite skvaller hemifrån, bl.a. att vi ska flytta till Sundbyberg den 4 juli. Som vi har väntat på en lägenhet där, nu är vi allt bra glada.

Igår jobbade jag och Colin själva i restaurangen. Till en början hade vi bara 4 bord bokade men som tiden gick vi fullbokat och det satte eld i baken. Det var helt fantastiskt att ha mycket att göra, jag känner verkligen att det är min typ av rytm när det är fullbokat.


''I'm just trying to love you'


Lördag 30/5-2009 8.10am

Idag är en sådan dag då det känns underbart att ta det lugnt innan jobbet, att bara ha några få minuter att slappa av. På dagens schema står det JOBB med stora bokstäver, jag jobbar 8.30-F split 7-F, det är inte några härliga pass må jag lova. Men jag är superglad att jag inte jobbar mellan 3 och 7 eftersom det är den tiden på dygnet då man inte har någonting att göra.

Igår efter jobbet fick Sebastian för sig att vi skulle promenera till Goring. Mina vänner, denna promenad tog 1 och halvtimme, i gassande solsken. Ni kan tänka er hur svettiga vi var efter den vandringen, jag säger vandring för att vi gick i skogen... på en stig... med endast kullar och vatten runt omkring oss... Jag påstår absolut inte att det inte var underbart, det var ett fantastiskt landskap precis i krokarna av Pangbourne. Egentligen skulle Nick ha följt med också men jag tror inte att vandring är någonting han sysslar med på sin fritid, så det blev bara jag, Max och Sebastian.

Igårkväll satt jag, Rasmus, Sebastian, Max, Nick och Jo (Nicks flickvän sedan 14 månader tillbaka) i köket här i personalboendet och bara pratade. Grabbarna Grus drack lite vin och Nick drack öl men jag och Jo höll oss borta ifrån alkoholen. Hon var super pratglad och hur trevlig som helst, vi alla fick några härliga skratt. Jag drog mig mot sängen runt 12 eftersom att jag jobbar frukost idag, då satt killarna kvar och snackade lite till.

20 minuter senare...

Nu är jag hemma igen, Emna berättade att vi bara hade 10 personer till frukost och sen frågade hon om jag ville gå hem och komma tillbaka till lunch istället. Jag skrattade, såg förvånad ut och sen gick jag med på förslaget och lånade hem 4 filmer. Livet är allt bra härligt ibland.


'Don't let me go'


Fredag 29/5-2009 9.30am

Jag är uppe, jag är duschad och jag är färdig att gå till jobbet. Men ser man på, jag börjar om 1 timme. Ibland kan det vara skönt att bara ta det lugnt och inte göra någonting, idag är inte en sådan dag.

Idag jobbar jag 10.30-3 split 7-F. Jag vet inte än om jag står i baren eller om jag står i restaurangen, men med tanke på mitt schema tror jag att jag står i restaurangen.

Det blev inga födelsedagsdrinkar igårkväll, Emmas pojkvän hade förberätt en middag ute på stan för henne, vilket är förståeligt. Det kommer fler dagar som vi kan gå ut och festa på.

Nu är det bara 9 dagar kvar tills vi åker hem. Jag kan inte förstå att tiden har gått så snabbt. Jag som precis har börjat komma in i allting och börjat vänja mig med tanken av att faktikst bo här. Det känns helt sjukt att jag måste åka hem
snart.

kusinvitamin

'Do you want to see the world'


Torsdag 28/5-2009

Hello.
Planerna igår sprack när tågen inte gick ifrån Pangbourne. Jag skulle ha mött upp Emma i Reading och tagit en drink, men ödet bestämde väll att det inte var menat. Men det gör inte så mycket eftersom vi ska gå ut ikväll istället, Emma fyller nämligen 21 på fredag så vi ska ta några födelsedagsdrinkar med hennes kompisar.

Igår mellan 5pm-8pm stod jag i baren med Viktoria. Det var trevligt och vi pratade på om allt möjligt. Sen 8pm-10pm stod jag själv i restaurangen, Colin mådde inte så bra och behövde gå och lägga sig så jag fick ta över. Det känns väldigt bra att de litar på att jag klarar av att stå själv i restaurangen, även fast än det inte var överbefolkat så hade jag lite att göra.

Idag är jag ledig hela dagen och har inte en blekaste aning om vad jag ska hitta på. Antingen ber jag Emma möta mig tidigare i Reading eller så hittar jag på någonting med Sebb här i Pangbourne. Det är dock inte väder för att lägga sig i parken och sola, men man vet aldrig med England, det kan klarna upp om 30 minuter.

Jag har funderat och funderat och kommit fram till att jag ska försöka få en tatuerings tid inne i Reading någon gång nästa vecka. Jag vet inte om jag kommer att våga.. Men jag och Emma åker iallafall in till Reading nu och kollar om det finns några bra/billiga ställen som inte har alltför lång vänte tid, med tanke på att vi åker hem om 10 dagar! Usch.. Jag vill inte hem.

3 timmar senare...

Nu har jag varit enormt spontan och tatuerat mig. Jag skrev "one love" ner på ryggraden. I minne av min farmor och såklart i minne av Bob Marely, min stora idol.

Det började med att jag mötte upp Emma vid Primark i Reading. Vi gick först till ett ställe som verkade helt oseriöst och killen nästan vägrade att göra tatueringen som jag ville ha den. Han ville lägga dit lite blommor och skuggar, dvs. inte som jag ville ha den. Sen gick vi till nästa ställa och där kostade det hälften från vad den andra killen ville ha och dem verkade mer proffisionella. Allting gick på ungefär 30 minuter och jag betalade 25 pund för rubbet.




'Love is true'


26/5-2009 11am

Det är härligt att vakna till ljudet av fåglar som sjunger utanför. Änltigen fick jag sova ut, det känns som om det var en evighet sen jag gjorde det. När jag gick upp och kollade ut genom fönstret för att se vad vi får för väder idag hör jag Grabbarma Grus skrika och komma trallande ifrån tågstationen. Ja, dem kom precis hem ifrån Oxford. Nu är jag allt bra glad att jag inte följde med. Haha, men dem verkar iallafall ha haft en lyckad kväll och är dem glada så är jag glad:)
Snart ska jag och Emma iväg till Reading. Hoppas bara att solen skiner på oss även idag.


'If i wore a flower'


25 maj klockan 7.30pm

Godkväll Sverige!
Även idag har solen stått högt på skyn och alla Brittiska folksamlingar har skrattat och umgåtts. Imorse när jag vaknade runt 7.30 och skulle iväg till jobbet hade jag förberett mig på att jobba i 14 timmar eftersom att det stog 8.30-F (som betyder finish) men blev glatt överaskad när Adela sa att jag kunde gå hem vid 2 tiden. Tydligen, om man jobbar frukost, betyder F att man slutar efter lunch. Men hur som helst blev jag överlycklig och trallade hem i rusande fart, ringde Sebb och så gick jag, Rass, Sebb, Max, Saga till en äng bortom George's och spelade fotboll, drack fanta och åt vindruvor. Vi kom precis tillbaka. Herregud vad man har fått en solbränna efter dessa få timmar som vi låg och gassade i solen.

Imorgon är jag ledig, jag och Emma (en av de många underbara människor som jobbar på The Elephant) ska då åka in till Reading och vandra runt. Kanske äta lite sushi på YO! och kolla i några intressanta affärer.


Ikväll blir en lugn hemmakväll med fruktsallad och film. Jag har lånat Geisha ifrån Adela och Marek, den filmen är svinbra må jag lova. Grabbarna Grus drar dock till Oxford och klubbar, men jag känner att jag behöver lite ensamtid och hålla mig bakom stängda dörrar. Det må ha blivit lite väl mycket festande dessa två veckor och man vill ju inte komma hem som en annan människa.


'We can talk things over'


Torsdag (?)

Jag är helt vilsen i alla dagar. Allting p.g.a. jag jobbar helger och är ledig måndag, tisdag. Det blir helt tvärtom, känner mig lite lost.
Idag hade jag frukost som jag nämnde i mitt förra inlägg. Just nu sitter jag på hotellet men jag börjar inte jobba förrän 6.30pm. Får se vad lilla jag hittar på för någonting roligt. Jag vet att inte Sebb jobbar, men vad kan man göra här i Pangbourne. Jadu, inte mycket vill jag påstå.
Jag har så tråkigt, ni märker själva att jag bara sitter och babblar på. Stackars mig.
Jag har köpt ännu ett par converse, ljusgula tjejmodellen. Dem är gryyyyyyyymt snygga! Nu är det bara dem beiga kvar som jag ska köpa, men har inte hittat dem än.. Får köpa dem i London nu i helgen. Jag köpte även en ubersnygg mjukiströja ifrån Topshop, har på mig den hela tiden!

'Huh'

Onsdag

Finally, nu har jag jobbat frukost och kvällspass. Visserligen var de båda passen grymt trevliga, mestadels p.g.a. vilka jag jobbade med men även för att det var ganska busy. Jag fick några skämt och ja, skratt och sido, de fick väll de andra också. För varje dag som går känner jag mig mer och mer bekväm med alla runt om mig. Desto mer jag umgås med dem alla blir jag mer och mer fast här i Pangbourne.
Idag emellan mina två skift åkte jag, Rass och Sebb in till Reading (Max jobbade, annars hade han också följt med). Vi åt lite mat, shoppade och helt enkelt vandrade. Jag hade en trevlig dag och det hoppas jag att de andra hade också.
Just nu sitter jag och Max, som vanligt, och nördar oss framför varsin dator. Det är fortfarande jävligt mycket folk i baren och jag tycker ytterst synd om Vikci som måste stå där själv nu när jag har slutat.
Imorgon har jag exakt samma skift som idag och jag ser fram emot dem båda! Nick jobbar på frukost imorgon också så det kommer väll bli en någrolunda likadan morgon som det var idag, trevligt. Jag kanske till och med får lite pannkakor igen! :)

Playboys mansion
Rass an Max on there way to Reading, at Pangboutne trainstation.

'Don't make me beg'


Tisdag

Jag var precis och köpte mat hem till lägenheten. Jag hittade både havremjölk och ekologisk yoghurt, dem har lite koll här i England after all. Igår var jag även inne på en ekologisk hälsobutik och köpte flapjacks, müsli och mörkchoklad, det känns nästa som hemma.
Men desto fler timmar som går och desto fler dagar som blir nätter saknar jag mina vänner och familj mer och mer. Det känns så tomt utan dem... Jag vill bo som jag bor nu men jag vill ha mina vänner med mig och min familj nära mig. JAG VILL FLYTTA HEMIFRÅN!

'You were always on my mind'

Måndag

England, Reading, Pangbourne. I love it!
Jag vill satan aldrig åka hem. Visserligen börjar det bli lite tomt utan mina nära och kära, men allting annat är på topp. Jag gör vad jag känner för, när jag känner för det och vi ska inte ens börja prata om friheten.
Idag hade jag en lyxdag. Jag har fått mitt hår klippt och lockat, vaxat ögonbrynen och fått manikyr på mina naglar. Klippningen gick på 28 pund, ögonbrynen 10 pund och manikyren gick på 20 pund. Dvs. att jag har köpt upp alla mina sparpengar på att göra mig fin, men vad gör man inte för sitt utseende.. Det var värt det!
Just nu sitter jag och Max på hotellet med varsin dator, vi ska snart dra oss i kragarna och tvätta. Men jag tror varken jag eller Max är så sugna på det just nu...
Senare ikväll, efter att Rasmus har slutat jobbet, ska vi ha myskväll med öl, vin och jordgubbar. Sebbe jobbar natt även idag så vi kommer väll antagligen att dra ner till hotellet en sväng också.

This is my room

'London calling to the far away town'


17/5-2009 12am

Lördagskvällen i restaurangen blev lyckad, vi hade omkring 10 bord och det kändes som lagom mycket för mig. Jag fick presentera och hälla upp vin till ett bord, visa 2 sällskap till bordet och sen fick jag göra det gamla vanliga som att ta beställningar, servera och plocka bort.

Idag vaknade jag av att min kära mor ringde mig, hon saknar mig lika mycket som jag saknar henne. Även fast jag tycker att det känns som att den här veckan har flygit förbi saknar jag alla där hemma lika mycket varje dag. Jag vill absolut inte hem men det skulle vara trevligt att ha någon tjej att prata skvaller med, eller någon i familjen att bråka med haha.

Idag jobbar jag 3pm-finish, när nu det blir. Det kan i och försäj bli hur sent som helst eftersom att jag är ledig imorgon, finns inga tider att passa.

Jag åt precis upp min underbara frukost. Jag gjorde en nybakad macka med skinka, 2 jordgubbar och hallonyoghurt. Eftersom att vi bor så nära livsmedelsaffären brukar jag gå ner på mornarna och köpa nybakad bröd, hur härligt som helst.

Vi bor verkligen i perfekt läge, 50 meter till jobbet, 100 meter till affären och knappt 100 meter till tågstationen. Det finns absolut ingenting att klaga på.

Jag har funderat på om jag ska boka en tid imorgon hos frisören och hos Beauty, så att jag får mina ögonbryn plockade. Jag känner mig som ett troll med mitt slitna hår och buskiga ögonbryn.

'I want to wake up with you'


16/5-2009 2.30pm

Tänk att vi snart har varit här i en vecka! Det känns verkligen inte som det.. Det känns som om att vi har varit här i 3 dagar, som längst. Men dagarna, timmarna och minuterna går förbi fort när man har roligt.

Som sagt drog vi in till Reading sent igår kväll. Taxin kom och hämtade upp oss runt halv 12 vid hotellet och tog oss direkt till After Dark, en härlig nattklubb. När man gick in fick man välja mellan att betala 10 pund och få 3 drinkar eller 5 pund och få en drink. Och då fick man välja mellan vad man ville! Vi stannade där ett tag, grabbarna shakade loss på dansgolvet och jag stog vid sidan om och skrattade. Kvällen rullade på och vi kom inte hem förrän 4-5 imorse, vi hade helt klart en lyckad kväll.

Snart ska jag iväg till jobbet, jag har baren 3pm-6pm och sen står jag i restaurangen med Adela 6pm-10pm.

Jag och Adela satt precis i köket och pratade om att styra upp en personal fest. Att alla drar till Reading någon gång nästa vecka. Det skulle faktikst vara riktigt roligt.

Här är några nya plagg och lite annat roligt som jag har köpt än sålänge. Det kommer mer!


'A one-way ticket out'


11/5-2009 5pm

Nu är vi bosatta i våra egna rum på The Elephant's personalboende. Någorlunda lägre standard än vad det var på hotellet (dvs. grymt mycket lägre). Jag började med att dammsuga upp all aska, rengjorde handfatet med diskborsten och tömde fimpburken som stank skit. Jag antar att Nick nu ser mig som en pryd svensk flicka, jag sprang mellan köket och mitt rum med disktrasa och rengöringsmedel. Men nu är det minsann så rent som det kan bli.

På personalboendet bor det 5 andra som också jobbar på The Elephant, alla verkar trevliga. Även fast de flesta av dem röker (inte cigaretter). Men helt ärligt så stör inte det mig.

Jag och Max ska åka in till Reading igen imorgon och shoppa lite saker till våra rum. Bl.a. en spegel, handdukar och kanske några roliga bilder som man kan häfta upp på väggen.

Idag har vi (jag) varit shoppinggalna i Reading. Det var verkligen en mysig stad, betydligt större än Pangbourne. Det tog ungefär 10 minuter med tåget dit och det kostade 3 pund, tur och retur.

Just nu sitter jag på golvet och lyssnar på Papa Roach i mina mini-högtalare. Vi ska snart möta upp Rasmus, gå och ta en glass och sätta oss i solen.


'We have had enough'


10/5-2009 7pm

Nu är vi äntligen här. Det var en lång och behaglig resa men tiden gick fort förbi och vi anlände till The Elephant runt halv 5. Vi välkomnades med ett varmt leende och många vänliga ansikten. De alla presenterade sig och vi blev väl omhändetagna.

The Elephant är ett supermysigt ställe och jag vet redan nu att jag kommer att trivas här som överallt annars. Jag anpassar mig lätt och är helt och hållet på den pratglada sidan.

Max och jag var precis ute och såg oss omkring, vi åt lite fish and chip och tog en promenad runt om i området. Vi kom snabbt överens om att Pangbourne liknar Djursholm, enormt vackra hus och otroligt fin miljö.

Senare ikväll ska vi gå ut och ta ett glas på närmaste pub, vi blev medbjudna av en svensk kille i köket. Jag känner mig väldigt elak, men jag minns förbannat inte hans namn! Men men, kvällen lär väll visa mig. En riktigt härlig kille iallafall.


'If this is life, let me live it'


7 maj 2009

Snurrig. Bakis. Ostadig. Nervös. Helt ok. Förkyld.
Igår kväll var vi på krogen. Eller när jag säger krogen så menar jag 5 olika krogar. Det började med att jag och Tove satte oss i Näckis och tog en varsin breezer, sen bar det av till Fridhems där vi tog en varsin öl. Till Fridhems kom även Nicke och Sandra. Sen gick vi vidare till Teodora (?) och mötte upp Philip, Lelle, Erik och deras 3 kompisar. Vi satt där ett tag och tog några glas. Och under hela kvällen har jag inte en aning om vad klockan är. Sen gick vi till något hawaii ställe typ. Någonting sånt. DET var iallafall en LYCKAD kväll. Och alla sjöng för mig och Lelle:D

Jag fick en nallebjörn, ett par trosor och 3doors down skivan away from the sun som jag hade önskat mig av Tove. Tack!


5 maj 2009

Jahapp, nu är jag 18 år. Känns faktiskt riktigt bra. Jag vaknade yrt av att två troll kom och sjöng för mig med frukost på sängen. Sen har i princip hela dagen gått åt att svara på sms, prata med folk och kollat på film. Förkylningen har inte blivit bättre men jag känner mig iallafall någorlunda pigg nu. Har legat och vilat hela dagen.
Jag får hoppas att jag är helt frisk tills imorgon. Vill så gärna göra allting som jag har planerat.
Sötnosarna Sandra, Vendela och Kamila kom och lämnade askorbinsyra till mig så att jag ska friskna till. De alla såg ut att må bra och jag uppskattar jättemycket att de kom och lämnade den(a). Även fast de hade glömt den hemma och köpte en ny, hahaha.
Klockan 6 ska jag möta mamma, mormor och Bell på söder. Då ska vi till någon restaurang, som jag inte har någon aning om vart den ligger. Det ska visst vara en överraskning! Spännande.


'You are still a part off everything I do'

5 maj 2009

En jävla förkylning äter upp mig innifrån. Jag kan inte sova, äta eller röra på mig. Visserligen är jag pigg nog att sätta mig vid datorn i en halvtimme, men tankarna leder mig mot sängen hela tiden. Kul jul. På min födelsedag.
Jag har 150 miljoner saker planerade den här veckan och jag har deffinitivt inte tid/betyg för att skippa skolan. Jag har legat och funderat ett tag eftersom att jag inte kunnat somna om efter att jag vaknade runt 12, och jag kom fram till att jag kan skippa dagens aktiviteter i skolan och på yogan. Men sen ändå gå ut och äta födelsedagsmiddag med min mamma, syster och mormor. Och sen imorgon, om jag mår bättre, går jag till skolan (gör alla prov och läxförhör), går ut på krogen med mina kära vänner och sen på kvällen, träffar Christian. Kanske inte världens smartaste idé men herregud jag åker till Oxford på söndag, måste umgås med alla innan jag åker. + att jag behöver inte supa mig redlös på onsdag, kan endast ta ett glas vin bara för saken skull. Då får jag ändå umgås med mina nära och fira min födelsedag än en gång.

Jag får se vart dagen leder mig och jag får se om jag ens orkar ta mig upp. Hoppas dagen är på min sida, eller hoppas veckan är på min sida.

Me love
'I've got a big fat giant whole to fill.'

4 maj 2009

You had a mad day.


Havrekalas

Havrekalas
10 bitar

6 dl lätt müsli
4 dl mjöl
1 ½ msk agave
1 tsk bakpulver
1 ägg
½ dl rapsolja
50g mörkchoklad
salt

Gör såhär: Börja med att sätta på ugnen på 220*. Bland alla torra ingredienser och hacka ner den mörka chokladen. Rör ihop ordentligt. Vispa oljan, ägget och agaven väl innan ni blandar i mjölblandningen. När smeten är noggrant blandad kan ni antingen göra små muffins eller så lägger ni hela smeten i en plåt med hög kant. Grädda i ugn i 15-20 minuter.
Servera till ett glas varm choklad: 2 dl havremjölk, 2 msk oboypulver och 1 tsk agave. Värm mjölken och rör ordentligt.

3 maj 2009

Fly on the wings of love.
Jag har nog aldrig varit så jävla bakis som jag är nu, ever! Har sovit dryga 2 timmar inatt och inte fan var jag nykter när jag vaknade.
Gårdagen bjöd på många fina stunder och jag är glad att den slutade där den gjorde.
Idag hade vi släktkalas för mig in the hoods. Sandra var även där och egentligen skulle Tove ha kommit, men hon är sjuk och ligger hemma. Jag fick många fina presenter, bl.a. 6500kr, 60pund, en radio/cd-spelare och sen kommer jag att få massor av presenter den kommande veckan. Jag fyller faktikst inte år förrän på tisdag.

Teach me how to love you.
I want to, but I can't.
Please tell me how you do.
Do like you always do.
Teach me how to live.

RSS 2.0